eur:
389.82
usd:
362.84
bux:
68086.12
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jövő hétfőn megalakulhat az új Országos Választási Bizottság

Jövő hétfőn az Országgyűlés megválaszthatja az új Országos Választási Bizottság (OVB) tagjait, akik esküt is tesznek; a Fidesz és a KDNP várhatóan nemmel szavaz az önkormányzati miniszter előterjesztésére.

Mandur László, az Országgyűlés alelnöke a házbizottság csütörtöki ülése után elmondta: az önkormányzati miniszter azt javasolja, hogy Bordás Vilmos, Fazekas Marianna, Halmai Gábor, Szigeti Péter és Szoboszlai György legyen az OVB tagja.

A jelöltekről február 15-én listában, egyszerű többséggel szavaznak majd, ha a szükséges többséget megkapja a testület, akkor tagjai esküt tesznek, és megtartják alakuló ülésüket.

A Fidesz és a KDNP az ülésen jelezte, nem ért egyet a névsorral, azért azt várhatóan nem támogatja majd.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×