eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin

"Megtelt az agglomeráció"

Civil szervezetek szerint nem szabad több építési engedélyt adni a budapesti agglomerációban, ugyanis az építkezések, majd a fővárosba autóval bejáró lakosok túlterhelik a környezetet. A Pátyon tervezett nagyberuházás beruházója szerint az éppen kíméli a környezetet, ha helyben biztosítanak munkalehetőséget a lakosságnak.

Megtelt az agglomeráció, így több építési engedélyt már nem lenne szabad kiadni, mondta Lányi András, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja. Civil szervezetek a múlt héten vitafórumot tartottak azzal kapcsolatban, hogy Páty önkormányzata 10 ezer négyzetméteren, 6-7000 lakos befogadására képes nagyberuházás engedélyezését tervezi.

Lányi András szerint a főváros határain belül kellene felújítani és lakhatóvá tenni több területet. Mervó József, a beruházó ügyvezetője azt mondta, az agglomeráció mindenképpen bővülni fog, így az önkormányzatoknak a minőségi terveket kell támogatnia. Szerinte az agglomerációt úgy kell fejleszteni, hogy helyben munkahelyeket is teremtsenek.

A golfpályát és villákat is tartalmazó pátyi beruházásról február 14-én tartanak népszavazást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×