eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megkezdődött a Bölcsek Tanácsa könyvbemutatója

Megkezdődött a Bölcsek Tanácsa munkája során készült könyv bemutatója pénteken a Sándor-palotában az államfő jelenlétében.

A Szárny és teher című könyv célja, hogy Magyarország társadalmi eredményességét hosszabb távon meghatározó kérdésekben ajánlásokat fogalmazzon meg.

A könyvbemutatón a tanács tagjai is jelen vannak: Csermely Péter orvosprofesszor, Fodor István villamosmérnök, Eva Joly jogász, aki vizsgálóbíróként korábban korrupciós ügyeket tárt fel Franciaországban, valamint Lámfalussy Sándor közgazdász. Sólyom Lászlón beszéde után a tanács valamennyi tagja felszólal.

Az államfő javaslatára 2008. november 25-én jött létre a Bölcsek Tanácsa, négy - magyar és nemzetközi kitekintéssel és tapasztalattal rendelkező - taggal.

Sólyom László 2008 november végi sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarország hosszú évek óta súlyos társadalmi és gazdasági kérdésekkel küzd: a gazdaság állapota aggasztó, a társadalmi kohézió gyengül, és hiányzik a pozitív jövőkép.

Hangsúlyozta: nincs kiút a jelenlegi gazdasági válságból, ha más alapvető strukturális problémákkal nem foglalkozik az ország.

A testület és a munkáját segítő két munkacsoport működésére nem fordítottak állami pénzt, az civil alapon folyt.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×