eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Simonyi András nemet mondott az MDF-nek

Nem Simonyi András vezeti majd az MDF-SZDSZ fővárosi listáját - írta az Index az MR1-Kossuth Rádióra hivatkozva. A volt washingtoni nagykövet elmondta: megkeresték, de visszautasította a felkérést.

Az MDF elnökhelyettese csütörtök délután nyilatkozta újságírók előtt, hogy a demokrata fórum elnöksége jó politikusnak és hiteles embernek tartja Simonyi András volt washingtoni nagykövetet, ezért elfogadnák őt a párt budapesti listavezetőjeként.

Herényi Károly akkor konkrét nevet nem említett, csak azt, hogy az egykori amerikai diplomatáról van szó.

Az MDF budapesti választmánya szerda este fogadta el az MDF és az SZDSZ Budapestre vonatkozó megállapodását. Eszerint a fővárosi lista első öt helyéből hármat liberális politikus kap, és egyéniben is több szabad demokrata indulhat.

Az SZDSZ elnöke az MR1-Kossuth Rádiónak azt mondta, ha létrejön a megállapodás, akkor ahol nem lesz közös jelölt, ott nem indul egymás ellen a két párt. Retkes Attila hozzátette, a választáson nem indulhat az a politikus, aki megszavazta a 2010-es költségvetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×