eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az SZDSZ-esek a Facebook-on mondtak nemet az MDF-re - lapszemle

A Népszabadság pénteki számában arról olvashatunk, hogy kik azok, akik nem lesznek rajta az MDF listán. A neveket már eddig is sejteni lehetett - ami új, az a közlés módja.

Négy SZDSZ-es parlamenti képviselő, Bőhm András, Geberle Erzsébet, Hankó-Faragó Miklós és Horn Gábor már biztosan nem lesznek rajta az MDF SZDSZ-szel közös választási listáján. Ezt persze eddig is sejteni lehetett - ami új, az a közlés módja. A Facebook online közösségi szájton ugyanis egy héttel ezelőtt létesült egy "Nem leszek rajta az MDF-listán!" elnevezésű oldal, amihez tegnap estig 272-en csatlakoztak - köztük sok politikus. Ez pedig nem lebecsülendő szám, főleg ha azt nézzük, hogy az "I love Bokros Lajos!" csoportnak négyszáz tagja van, az SZDSZ hivatalos oldalának pedig mindössze 130 rajongója - írja a Népszabadság.

A Magyar Nemzet szerint csalásért ült Kolompár Orbán pártigazgatója. A három bűnügyben vádlott roma politikus választási alakulatának újdonsült pártigazgatója, Dózsa István korábban tíz hónapot ült börtönben. Az idei országgyűlési választáson etnikai alapon elinduló MCF Roma Összefogás Párt igazgatója és elnöki kabinetvezetője a lapnak elmondta, csalásért ítélték el 1993-ban.

Távozott Budapest főépítésze - írja az index.hu. Beadta felmondását Beleznay Éva, Budapest főépítésze, amit a főváros vezetése csütörtökön tudomásul vett. Az index értesülését a fővárosi főjegyző megerősítette. A felmondás okáról nem tudni semmit. A főépítész elődje, Schneller István 3 évvel ezelőtt azzal indokolta lemondását, hogy megunta a szélmalomharcot a különböző ingatlanokért küzdő lobbikkal.

A Napi Gazdaság felsorolja a legdrágább síterepeket Európában. 200 euró felett van az egyhetes síbérlet, 4,5 euró a legolcsóbb sör - erre számíthat, aki Európa legdrágább síterepén a francia Alpokban töltené a téli vakációt. Aki hosszabb távra is ott akar berendezkedni, annak 37 ezer euró körüli négyzetméterárral kell számolnia egy jobb ingatlan megvásárlásakor.

Megtépázta a válság a hazai csúcskategóriájú vendéglátást: jelentősen csökkent az egy főre jutó fogyasztás, és az esetek nagy részében a vendégszám is megfogyatkozott - írja a Világgazdaság. A forgalomcsökkenés azokat a zömmel az elmúlt években nyílt éttermeket nyomaszthatja igazán, amelyeknek az amúgy is magas általános működtetési költségeken felül hitelt is kell törleszteniük.

Újabb bedőlési hullám fenyeget - írja a porfolio.hu. A legtöbb fejlett országban véget ért a recesszió, ám a következő években a növekedés alacsony, a munkanélküliség pedig magas lehet - nyilatkozta Christian Tegllund Blaabjerg, a Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája a portfolio.hu-nak. A szakértő szerint a túlkínálat, az alacsony értékesítési aktivitás és jelzáloghitel-piacot fenyegető újabb bedőlési hullám miatt további 5-10 százalékos visszaesés jöhet az amerikai ingatlanpiacon, újabb ingatlanpiaci lufi kialakulására viszont egyedül Kína esetében lát esélyt. A nagyfokú bizonytalanság miatt határozott jegybanki lépésre idén nem számít a stratéga, szerinte a Fed és az EKB is kitart az alacsony kamatok mellett. Blaabjerg Görögországgal kapcsolatban elmondta, hogy egyelőre nem számít semmi jóra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×