eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Három nappal meghosszabbítja a bérletek érvényességét a BKV

Három nappal meghosszabbítja a bérletek érvényességét a BKV, hogy így kompenzálja az utasokat a sztrájk okozta kényelmetlenségek miatt.

A BKV Zrt. jogi állásfoglalása alapján a sztrájkot vis maiornak kell tekinteni. Ennek ellenére a BKV Zrt. menedzsmentje a tulajdonossal egyeztetve úgy döntött, hogy kompenzációt nyújt a megnehezült közlekedési lehetőségek miatt - olvasható a cég közleményében.

A sztrájk ideje alatt a paraméterkönyvi előírásokhoz képest a BKV Zrt. összességében közel 50 százalékos szolgáltatási szintet teljesített a férőhely-kilométer teljesítményben, sajnálatos módon azonban ez területileg nagyon egyenlőtlenül oszlott el.

A kiesett szolgáltatási teljesítménynek megfelelően a kompenzáció keretében a kétheti, havi, negyedéves bérletek érvényességét három nappal meghosszabbítjuk. Mivel a HÉV ágazat összességében 84 százalékos férőhely-kilométer teljesítményt szolgáltatott, ezért a HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása nem vonatkozik.

A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség 3 nappal automatikusan meghosszabbodik az alábbi esetekben:

- a bérlet eredeti érvényességi időtartama legalább egy sztrájknapot magában foglal, (tehát az eredeti érvényességi idő szerint január 18-án lejárt bérlet január 21-én még éppen érvényes, de 22-én már nem),

- Vagy a bérlet érvényesség kezdőnapja január 18-a és január 22-e közötti (a 18-át és a 22-ét is beleértve).

A BKV kéri azokat az utasainkat, akiknek lejárt a bérlete, de még nem vásároltak új szelvényt, hogy 2010. január 22-ig ezt mindenképpen tegyék meg, mert így kaphatják meg a három nap kompenzációt.

A BKV ellenőrei azt fogják vizsgálni, hogy az adott bérlet eredeti érvényességi dátuma + 3 nap későbbi vagy megegyezik az ellenőrzés dátumával. Ha igen, akkor a bérlet érvényes.

Éves Budapest-bérletekre a három nap kompenzáció ellenértékét - a 2010. évi bérletár háromszor 1/365 részét - a 2011. évi bérlet vásárlásakor árkedvezményként biztosítják. Ehhez vásárláskor le kell majd adni a havi áras és az összvonalas éves bérletnél a szelvényt magát, a kedvezményes éves változatoknál a borítót és a decemberi szelvényt.

A sztrájk időtartamára érvényesített 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek a cég honlapján közzétett 20 nagy csomóponti pénztár valamelyikében 2010. január 22. és február 28. között becserélhetők. A sztrájk időtartama alatt érvényes 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek helyett az utas által megadott kezdő dátummal ellátott, az eredetivel azonos időtartamra érvényes jegy kerül kiadásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×