INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Indul a szavazás az Év Orvosa-díjra

Infostart / InfoRádió
Az év legjobb orvosára szavazhatnak az érdeklődők február 1-ig a www.dijazorvosokert.hu weboldalon.

A döntőbe jutott 27 történet közül a nagyközönség online szavazással választhatja ki a három, Astellas-díjban részesülő orvost - közölte a szervező kedden az MTI-vel.

A 17 döntős orvos Budapestet és Pest megyét, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Vas, Tolna, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét képviseli. Akad olyan gyermekorvos a továbbjutottak közt, akiről hat történet, és olyan sebész, akiről négy történet is szól, ezek mind részt vesznek a döntőben. Szakmájuk szerint a továbbjutott orvosok legnagyobb részét a belgyógyászok alkotják, őket követik a sebészek és a gyermekgyógyászok.

Az értékelések átlaga alapján a legmagasabb pontszámot elérő 3 történet orvos főszereplője kapja Az Év Orvosa 2009 pályázat Astellas-díját.

A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány által tavaly szeptemberben meghirdetett Év Orvosa-kezdeményezésre több száz történet érkezett, amelyekkel betegek jelölik orvosukat a díjra. A beérkezett történeteket tavaly decemberben ismert szakmai és közéleti személyekből álló zsűri válogatta.

Az Év Orvosa - Astellas-díj pályázat fő célja inspiráló példák bemutatásával javítani az orvos-beteg kapcsolaton, és ezáltal az orvosszakma társadalmi megítélésén. A jól megválasztott kezelés mellett ugyanis a jó orvos-beteg kapcsolat a legfontosabb tényező, amely a gyógyulást kedvezően befolyásolja. A bizalom és az orvosba vetett hit megsokszorozhatja a gyógyulásért tett erőfeszítéseket.

A tavalyi év három legemberségesebb orvosa február 16-án kapja meg az Astellas-díjat a Magyar Tudományos Akadémián.

A címlapról ajánljuk