eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Bogsch Erik: Tovább mélyül a válság

Mélyülni fog a válság Magyarországon Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója szerint. Úgy véli, az kerülhet ki sikeresen a válságból, aki a kutatás-fejlesztést és a piacfejlesztést nem korlátozza.

A gazdasági válság mélyül, mert a foglakoztatás tovább fog romlani Magyarországon - mondta Bogsch Erik az InfoRádió Aréna című műsorában, hozzátéve: meg kell várni, hogy a konszolidációra utaló jelek Nyugat-Európában valósak-e, és nemcsak a pénzügyi, hanem a reálszférára érvényesek.

A Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója szerint érhetik még meglepetések az országokat, így a magyar társadalmat is. Mindenhol megszorító intézkedéseket vezetnek be, csökken a vásárlóerő, és ez alól a gyógyszeripar sem kivétel - mondta a vezérigazgató, aki úgy véli: ettől függetlenül a válságnak előbb-utóbb vége lesz.

Bogsch Erik hangsúlyozta: az kerül ki sikeresen a válságból, aki nem vesz vissza hosszú távú projektjeiből, például a kutatásfejlesztés területén, és új piacok felé nyit.

Óvatos tervek

Bogsch Erik kifogásolta a magyarországi cégeket sújtó külön terheket, és mint fogalmazott: nem tud más olyan országot, ahol a válság idején is jól működő, exportorientált hazai cégeket hátrányos helyzetbe hoznának.

Hangsúlyozta: a nemzetközi referenciaár-intézménye például az egészségbiztosítási kasszának csak minimális megtakarítást hoz, nemzetgazdasági szempontból azonban jelentős a kiesés. Példaként említette, hogy a magyarországi gyártóknak emiatt csökken az exportbevételük, ami kisebb adóbefizetést jelent, emellett kevesebbet tudnak a munkahelyek megtartására és kutatásfejlesztésre fordítani.

A Richter vezérigazgatója szólt arról is, hogy mivel rövid távon még a válság mélyülésére számít, ezért cége óvatos tervet készített. Bogsch Erik hangsúlyozta: a hosszú távra vonatkozó terveket folytatják, és főleg a régió országaiban - Oroszország mellett például Lengyelországban - akarják erősíteni piaci pozíciójukat.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×