eur:
392.9
usd:
365.82
bux:
66604.86
2024. április 26. péntek Ervin

Tovább használhatjuk a BKV-bérletünket a sztrájk miatt?

A BKV-bérletek érvényességi idejének meghosszabbítását kéri a sztrájk miatt egy fogyasztóvédelmi egyesület. Mivel a 30 napra érvényes bérleteket a munkabeszüntetés miatt kevesebb ideig tudják igénybe venni az utazók, nem jutnak hozzá egy olyan szolgáltatáshoz, amelyet előre kifizettek.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület felszólítja a BKV-t, hogy hosszabbítsa meg a bérletek érvényességi idejét a sztrájk időtartamával - tájékoztatta az InfoRádiót az egyesület elnöke, aki rámutatott: az utasok egy olyan szolgáltatáshoz nem jutnak hozzá, amelyért előre fizettek.

A szervezet azt javasolja, hogy a BKV annyi nappal hosszabbítsa meg a bérletek érvényességi idejét, ahány napig a sztrájk tart.

Mint arra korábban Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is rámutatott, az állampolgárok számára jogbizonytalanságot okoz az a helyzet, amikor nem tudják, milyen tömegközlekedési eszközzel tudnak eljutni munkahelyükre, iskolájukba, vagy akár az orvoshoz. Ugyanakkor a kárviselés szabályai sem nevezhetők polgárbarátnak, például a közlekedési sztrájk miatt fel nem használható jegyek, bérletek tekintetében.

Eitmann Norbert az InfoRádióban elmondta: a sztrájk kapcsán probléma az is, hogy az utasok nem kapnak megfelelő tájékoztatást arról, melyek azok a vonalak, ahol járnak közlekedési eszközök, és azokat milyen sűrűn indítják.

Az elnök emellett kifogásolja azt is, hogy a közlekedési vállalat úgy emeli tarifáit, hogy közben a folyamatosan meghibásodó járművek miatt egyre rosszabb szolgáltatást nyújt.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×