INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Tovább használhatjuk a BKV-bérletünket a sztrájk miatt?

Infostart / InfoRádió
A BKV-bérletek érvényességi idejének meghosszabbítását kéri a sztrájk miatt egy fogyasztóvédelmi egyesület. Mivel a 30 napra érvényes bérleteket a munkabeszüntetés miatt kevesebb ideig tudják igénybe venni az utazók, nem jutnak hozzá egy olyan szolgáltatáshoz, amelyet előre kifizettek.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület felszólítja a BKV-t, hogy hosszabbítsa meg a bérletek érvényességi idejét a sztrájk időtartamával - tájékoztatta az InfoRádiót az egyesület elnöke, aki rámutatott: az utasok egy olyan szolgáltatáshoz nem jutnak hozzá, amelyért előre fizettek.

A szervezet azt javasolja, hogy a BKV annyi nappal hosszabbítsa meg a bérletek érvényességi idejét, ahány napig a sztrájk tart.

Mint arra korábban Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is rámutatott, az állampolgárok számára jogbizonytalanságot okoz az a helyzet, amikor nem tudják, milyen tömegközlekedési eszközzel tudnak eljutni munkahelyükre, iskolájukba, vagy akár az orvoshoz. Ugyanakkor a kárviselés szabályai sem nevezhetők polgárbarátnak, például a közlekedési sztrájk miatt fel nem használható jegyek, bérletek tekintetében.

Eitmann Norbert az InfoRádióban elmondta: a sztrájk kapcsán probléma az is, hogy az utasok nem kapnak megfelelő tájékoztatást arról, melyek azok a vonalak, ahol járnak közlekedési eszközök, és azokat milyen sűrűn indítják.

Az elnök emellett kifogásolja azt is, hogy a közlekedési vállalat úgy emeli tarifáit, hogy közben a folyamatosan meghibásodó járművek miatt egyre rosszabb szolgáltatást nyújt.

Hanganyag: Szépvölgyi István

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk