eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Taxikörkép a BKV-sztrájk alatt

Van olyan taxitársaság, ahová tízszer több hívás futott be a BKV-sztrájk miatt, mint egy átlagos napon. Az InfoRádió az összes nagyobb budapesti személyfuvarozó cég diszpécserét felhívta.

A City Taxihoz a reggel 6 és 9 óra közötti időszakra 800 előrendelés futott be, ez egy átlagos napi forgalom 6-7szerese - mondta az InfoRádiónak a taxitársaság diszpécserközpontjának vezetője. Trimmel-Bauer Zoltán hozzátette: a szokásosnál háromszor többen kértek azonnal kocsit, dacára annak, hogy a kiszállási idő negyedóra is lehetett a dugók miatt. A City Taxi egyébként még fogad előrendeléseket. A Taxi4 viszont már nem; náluk is megtriplázódott az utasszám - tájékoztatott Kerekes Katalin diszpécser.

A 6x6 kockája alatt a szokásosnál 200-zal több, összesen 500 taxi gurul a fővárosi utcákon, mert az éjszakások is munkába álltak a közlekedési vállalat dolgozóinak munkabeszüntetése miatt - tudtuk meg a diszpécserközpont vezetőjétől. Tóth Péter elmondta, hogy tízszer több megrendelésük volt, mint egy átlagos napon: csak reggel hét órára 70 helyre kellett kimenniük, és már a délutáni csúcsforgalom idejére is 3-4-szeres az előrendelés aránya.

A Főtaxi is ötszáz kocsival dolgozik, és hozzájuk is tízszer többen telefonáltak, mint máskor - közölte a társaság üzletág-igazgatója. Dudás Zoltán szerint az utasok tudomásul veszik, hogy a taxi a szokásos 5-10 perc helyett néha csak negyedóra, 20 perc alatt ér ki - örülnek, hogy egyáltalán kiér.

Ugyanezt mondta el a Rádió Taxi egyik névtelenséget kérő munkatársa, és erről számolt be a Tele5 ügyvezető igazgatója, Sipeki József is. A Zóna Taxinál egyelőre nem találtunk illetékest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×