INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Eltérő álláspontok a nyírségi segélyek ügyében

Infostart / InfoRádió
Alaptalannak nevezte Nyírbogát és Nyírmihálydi polgármestere azokat az állításokat, hogy részletekben, vagy az elmaradt kommunális díjak levonása után fizetik ki hónapok óta a szociális segélyeket. A két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település vezetője a nyírkátai segélyüggyel összefüggő híresztelésre reagálva azt mondta: minden érintett időben megkapta a különböző támogatásokat 2009-ben.

Korábban Pálffy László, Nyírkáta jegyzője is azt mondta: csak késések fordultak elő a kifizetésekben, de mindenki hozzájutott a neki járó juttatáshoz. Rácz János, az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal megyei kirendeltségének vezetője hangsúlyozta: a szervezetnek nincs tudomása segély-kifizetési elmaradásokról a térségben.

Korábban a nyírbogáti cigány kisebbségi önkormányzat elnöke arról számolt be, hogy a kisebbségi és az állampolgári jogok országgyűlési biztosához fordultak az érintettek az ügyben, Tejfel László azt állította, hogy 3 szabolcsi településen szeptember óta részletekben, vagy csak részben kapják meg juttatásaikat a rászorulók.

A címlapról ajánljuk