eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Buszmizéria - a VEKE szerint rosszabb a helyzet, mint tegnap volt

Kedden reggel 6 óráig 250 BKV busz késve vagy egyáltalán nem indult el, emiatt a belvárosban, illetve a a főváros déli részén kell számítani járatkimaradásokra - mondta az MTI-nek Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője kedden reggel. A BKV fődiszpécsere viszont az InfoRádiónak csupán 150 busz késéséről, illetve kimaradásáról számolt be.

Tájékoztatása szerint a helyzet "kicsit rosszabb", mint hétfőn volt. Mint mondta, reggel 6 óráig egyáltalán nem indultak el a 16, 16A, 27, 53, 58, 102, 112 és 123 jelzésű autóbuszok.

A Belvárosban, Csepelen, Dél-Budán a buszok fele hiányzik, ezért a követési idők megduplázódtak - mondta. Jelezte: levélben javasolták a BKV-nak, hogy a gyorsjáratok álljanak meg minden megállóban.

Erős János, a BKV fődiszpécsere szerint azonban csak mintegy 150 busz közlekedik késve vagy maradt ki. Mint az InfoRádiónak elmondta, főleg Dél-Budán és Dél-Pesten vannak problémák.

Hétfőn reggel a BKV több száz járművet nem tudott üzembe állítani, a problémát az okozza, hogy január elsejétől a cég a munka törvénykönyve szerint működik - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A BKV és a szakszervezetek december 22-én jelentették be, hogy nem tudtak megállapodni az év végén lejáró kollektív szerződés szövegéről, ezért 2010. január 1-jétől a BKV a munka törvénykönyve szerint működik. Emiatt a szakszervezeti vezetők szerint olyan változás áll be a BKV-nál, amit már az utasok is érezni fognak: borulhat a teljes menetrend is.

A közlekedési vállalat hétfőn azt közölte: azonnali vizsgálatot indít a reggeli meghibásodások miatt.

A közlemény szerint a Kelenföldi buszgarázsban folytatott vizsgálat során bebizonyosodott, hogy például míg korábban a reggeli meghibásodások száma napi 8-10 volt, hétfőn 172 hibát észleltek.

A közlemény felhívja a figyelmet arra: "érdekes egybeesése a történéseknek, hogy e nagyszámú meghibásodás éppen a munka törvénykönyve szerinti működés első hétköznapján következett be, miután a szakszervezetek egy része a kollektív szerződés (ksz) megegyezésének hiányában sztrájkra szólította fel a munkavállalókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×