eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

Január 12-étől sztrájkolnak a BKV-szakszervezetek

Január 12-e nulla órától határozatlan idejű BKV-sztrájkot hirdetett több szakszervezet is, mivel a szerdai egyeztetésen sem született megállapodás a kollektív szerződésről az érdekképviseletek többsége és a BKV vezetősége között - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője.

A sztrájkfelhíváshoz eddig 11 szakszervezet csatlakozott, ez Nemes Gábor elmondása szerint a BKV dolgozóinak 65-70 százalékát jelenti.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság vezetője az InfoRádióban elmondta: a tárgyalás még tart, a sztrájkbizottság szerdai ülésen abban állapodtak meg, hogy 4-én folytatják a tárgyalást. A sztrájkbizottság a munkabeszüntetésről szóló bejelentéssel is nyomást akar gyakorolni a közlekedési vállalat vezetésére.

Nemes Gábor hozzátette: véleményük szerint 12 ezer ember foglalkoztatása válik törvénytelenné a kollektív szerződés hiányában. Hangsúlyozta: a biztonságos működés is veszélybe kerül, hiszen a munka törvénykönyve számos, a közlekedési vállalat működésével kapcsolatos kérdést nem szabályoz.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az InfoRádióban azt mondta: a BKV vezetése megdöbbent a bejelentésen, mivel kedden 12 szakszervezettel már sikerült megállapodni a kollektív szerződés tartalmáról.

Hozzátette: nem érti, hogy 11 szakszervezet ma miért mondott nemet a megállapodásra.

Elmondta az is: a bérek kérdéséről még valóban nem született megállapodás, ennek azonban a bértárgyalások eredményeként kell megszületnie, és nem a kollektív szerződésről szóló tárgyalásokon.

Hangsúlyozta: a cég vezetése természetesen folytatja a tárgyalásokat, de a kollektív szerződés tartalmával elment addig, ameddig elmehetett. További juttatások már a cég stabilitását veszélyeztetnék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×