eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Eddig védte a jogi igazgatót az NBH - hetilapszemle

A Heti Válasz szerint hétfői letartóztatásáig túlélőművésznek tűnt a Budapest Airport jogi igazgatója. Egységesítési káosz - ez a címe a Figyelő írásának, amely a budapesti parkoláshoz kapcsolódó jogi helyzetet összegzi.

A Heti Válasz szerint hétfői letartóztatásáig túlélőművésznek tűnt a Budapest Airport jogi igazgatója. Az MSZP gazdasági lobbistáinak bizalmát is bíró felsővezetőn nem fogott a tucatnyi feljelentés, a reptér-privatizáció és a többszöri tulajdonos-váltás. A lap bennfentesektől úgy tudja, hogy mindez a titkosszolgálatok informális védelmének köszönhette, merthogy Rényi-Vámos Krisztina, a cég stratégiai volta miatt mindvégig tartotta a kapcsolatot a Nemzetbiztonsági Hivatallal.

Egységesítési káosz - ez a címe a Figyelő írásának, amely a budapesti parkoláshoz kapcsolódó jogi helyzetet összegzi. A főváros egységes parkolást szeretne, ám az Alkotmánybíróság elvette az ehhez szükséges rendeletalkotás jogát. A kisebbségben kormányzó fővárosi vezetés ezért várakozó álláspontra helyezkedett. A kormányváltás tovább növelheti a káoszt. A lap szerint ugyanis a Fideszen belül nincs egyértelmű álláspont a parkolási ügy gyors megoldására, pedig évi hatmilliárd forint a tét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×