INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Az ittas és bódult vezetőket ellenőrzik a rendőrök

Infostart / InfoRádió
A nemzetközi Tispol-akció keretében fokozott rendőri ellenőrzésekre kell számítani az ország közútjain - mondta az InfoRádiónak az ORFK szóvivője. Makula György hozzátette: a cél ezúttal az alkohol és a kábítószer hatása alatt álló járművezetők kiszűrése.

Az európai közlekedésrendészeti szervek hálózatának tagjaként a magyar rendőrség is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek keretében elsősorban az ittas és bódult állapotban vezető sofőröket igyekeznek kiszűrni - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Makula György hozzátette: ha valaki ittasan vagy bódult állapotban vezet, az kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, ezért van szükség a december 10-e és 12-e között zajló, az egész országra kiterjedő ellenőrzésekre.

Magyarországon a szeszesitaltól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas, 2009-ben november végéig a közúti balesetek 12,1 százalékát ittas járművezetők okozták.

Az ellenőrzés során a rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékes szerveivel. A közlekedési hatóság munkatársai a leállított gépjárművek műszaki állapotát vizsgálják majd.

Hanganyag: Szépvölgyi István

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk