INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A vakcinához való hozzájutás egyszerűbbé tételét kérte Bajnai Gordon

Infostart / InfoRádió
Az új típusú influenza elleni vakcinához való hozzájutás egyszerűbbé tételét kérte az egészségügyi minisztertől a kormányfő. Bajnai Gordon római látogatása során azt mondta: a kabinet célja, hogy azok, akik be akarják oltani magukat, minél egyszerűbben és gyorsabban megtehessék ezt.

Korábban a helyettes tisztifőorvos arról számolt be, hogy újabb két ember halt meg az új influenza vírus miatt. Molnár Kornélia közölte: egy 55 éves férfi és egy 73 éves nő az áldozat; mindketten súlyos keringési betegségben szenvedtek.

Ezzel hétre emelkedett azoknak az elhunytaknak a száma, akiknek szervezetében kimutatták a H1N1-es vírust. Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az elmúlt héten 30 százalékkal, 16 ezer 700-ra nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók aránya a korábbi héthez képest.

Az oktatási tárca államtitkára az Inforádióban azt mondta: ahol eddig tanítási szünetet rendeltek el, ott várhatóan hétvégén vagy a kötelező órákon túli tanítással pótolják a kieső napokat. Arató Gergely hozzátette: eddig hat iskolában rendeltek el tanítási szünetet és egy Zala megyei óvodát zártak be átmenetileg az új típusú influenza miatt.

A címlapról ajánljuk