eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A vakcinához való hozzájutás egyszerűbbé tételét kérte Bajnai Gordon

Az új típusú influenza elleni vakcinához való hozzájutás egyszerűbbé tételét kérte az egészségügyi minisztertől a kormányfő. Bajnai Gordon római látogatása során azt mondta: a kabinet célja, hogy azok, akik be akarják oltani magukat, minél egyszerűbben és gyorsabban megtehessék ezt.

Korábban a helyettes tisztifőorvos arról számolt be, hogy újabb két ember halt meg az új influenza vírus miatt. Molnár Kornélia közölte: egy 55 éves férfi és egy 73 éves nő az áldozat; mindketten súlyos keringési betegségben szenvedtek.

Ezzel hétre emelkedett azoknak az elhunytaknak a száma, akiknek szervezetében kimutatták a H1N1-es vírust. Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az elmúlt héten 30 százalékkal, 16 ezer 700-ra nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók aránya a korábbi héthez képest.

Az oktatási tárca államtitkára az Inforádióban azt mondta: ahol eddig tanítási szünetet rendeltek el, ott várhatóan hétvégén vagy a kötelező órákon túli tanítással pótolják a kieső napokat. Arató Gergely hozzátette: eddig hat iskolában rendeltek el tanítási szünetet és egy Zala megyei óvodát zártak be átmenetileg az új típusú influenza miatt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×