eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Támogatja az MSZP-frakció a jövő évi költségvetést

Támogatja az MSZP-frakció a jövő évi költségvetést - jelentette be a miniszterelnök, miután részt vett a képviselőcsoport ülésén.

Bajnai Gordon kormányfő azt mondta: egyértelmű, hogy a költségvetést támogatja az MSZP-frakció, hiszen ez kell ahhoz, hogy Magyarország elinduljon a stabilitás, a növekedés útján.

A miniszterelnök szerint nincs olyan módosító indítvány, amely a kormányt kompromisszumra kényszerítené, az elmúlt három hónapban több ügyben meg tudtak állapodni; példaként a gyermekétkeztetést és az oktatást emelte ki.

Ez a költségvetés vállalható, Magyarországot stabil pályára helyezi, és lehetővé teszi, hogy 2011-től erőteljes növekedésnek induljon a gazdaság, és mindenki, aki az ország érdekét támogatja, annak dolga, hogy a parlamentben is támogassa azt - hangsúlyozta.

Mesterházy Attila, az MSZP-frakcióvezetője is megerősítette, hogy a képviselőcsoport egyhangúlag támogatta a kormány által befogadott költségvetési módosító indítványokat, és kiállt amellett, hogy a november 30-i zárószavazáson is igennel voksol a jövő évi büdzsére.

Mindenki igennel akar szavazni

Az MTI kérdésére elmondta: senki nem kért felmentést azért, hogy ne kelljen igennel voksolnia hétfőn a 2010-es költségvetéshez benyújtott, a kormány által támogatott módosító indítványokra és a főszámokra.

Szabó Lajos, a frakció költségvetési munkacsoportjának vezetője kiemelte: a jövő évi hiánycél továbbra is 3,8 százalék, a büdzsé vitás ügyek rendezésére létrehozott céltartaléka csökken, de ez nem sérti a költségvetés stabilitását. A büdzsé tartalmazza a szükséges tartalékokat - húzta alá.

Mint mondta, a frakció a kormány által támogatott más, soron kívüli indítványra nem voksol igennel, mert a kabinet elfogadta a szocialisták minden korábbi igényét.

Kifejtette, a Költségvetési Tanács (KT) nem bírálta a szocialista módosító indítványokat, amelyek egyebek mellett a gyermekétkeztetésre, a kéttannyelvű iskolákra, a művészeti oktatásra vonatkoznak, de nem tartotta megalapozottnak az ellenzéki javaslatokat. A szavazási magatartásunkat e véleményhez igazítjuk - szögezte le Szabó Lajos.

A kormány és a KT közötti, az állami vállalatok nyereségének, veszteségének elszámolásáról szóló vita kapcsán azt mondta: a frakció délután dönt arról, melyik, ezt az ügyet rendező, a megalapozó törvényekhez benyújtott módosító indítványt támogatja.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×