INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Jó a közlekedés a temetők környékén

Infostart / InfoRádió
Fennakadás nélkül lehet közlekedni a budapesti temetők környékén, és a sírkerteken belül is - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense. Pénzes Kristóf elmondta: a rákoskeresztúri Új köztemetőben két kaput is megnyitottak, autóval a Korányi Frigyes utcai bejáratnál is be lehet hajtani, így a korábbi évektől eltérően eddig nem alakultak ki dugók a temető területén.

Hangsúlyozta: rendkívüli esemény sehol nem történt, a forgalom is csak az ilyenkor megszokott mértékben erős. Szólt arról is, hogy a polgárőrök és a rendőrök nagy segítséget nyújtanak az irányításában. A mai Mindenszentek és a holnapi halottak napja alkalmából a megszokottnál hosszabb nyitvatartással, este 8 óráig várja a megemlékezőket a 15 fővárosi köztemető.

Autóval ma csak a Fiumei úti sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet behajtani, a többi helyre kizárólag a mozgásukban korlátozottak mehetnek be járművel. A BKV sűrűbben közlekedteti a temetőket érintő buszokat és villamosokat, és rendkívüli járatokat is indít a sírkertekhez.

A címlapról ajánljuk