INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Egységes kerékbilincselési szabályozás lépett életbe

Infostart / InfoRádió
Egységes kerékbilincselési szabályozás lépett életbe ma az egész országban. A szerkezet leszereléséért mindenhol 11 500 forintot kell fizetni, a jármű elszállításáért pedig a lakosságszámtól függően 14 500 és 20 ezer forint közötti összeget.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleménye szerint az önkormányzatoknak jövő december 31-ig kell áttérniük az új szabályozásra.

Újdonság, hogy csak a bírság felét kell kifizetni, ha a tulajdonos a bilincs felszerelése közben az autóhoz érkezik, illetve ha a leszerelésre jogosult szakember az előírt két óránál legalább fél órával később érkezik a helyszínre. Január elsejétől lehetőség lesz arra, hogy a közúti közlekedési nyilvántartásba bekerüljön az üzemben tartó elérhetősége; ha ezen értesítik a tulajdonost, aki 15 percen belül a helyszínre érkezik, akkor nem szerelnek fel bilincset.

A jármű elszállítása esetén 30 percen belül közzé kell tenni az információkat az önkormányzat honlapján, a gépkocsi helyén pedig egy öntapadós matricát kell elhelyezni, amin rajta van annak a telephelynek a címe és telefonszáma, ahol a jármű átvehető.

A címlapról ajánljuk