eur:
391.12
usd:
366.22
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Újra teljes hosszán jár a 2-es villamos

A ma hajnali üzemkezdettől újra teljes vonalán, a Vágóhíd és a Jászai Mari tér között közlekedik Budapesten a 2-es villamos, miután pénteken átadták a megújult Fővám téri aluljáróban a megállót és egy szakaszon felújították a vágányokat is.

A 2-es villamos Fővám téri aluljárójának átépítése a 4-es metró kivitelezésének felszíni munkálataihoz kapcsolódóan zajlott. A villamos ezért 2007 nyara óta megosztva közlekedett a Jászai Mari tértől a Havas utcáig, illetve a Czuczor utca és a Vágóhíd között, a kimaradó szakaszon pedig autóbuszos pótlás volt. Az átadást követően csúcsidőszakban a 2A jelű villamos is újra közlekedni fog a Boráros tér és a Jászai Mari tér között - írta a BKV.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság tájékoztatása szerint az új villamosmegálló mellett a gyalogosok már az új aluljárót is használhatják. Ez biztosítja a gyalogos összeköttetést a felszíni utcák, az egyetem épülete, a forgalmas 2-es villamos peronja és a 4-es metró majdani kijárata között. A villamos a nyugati, a metró a déli oldalon csatlakozik majd az aluljáró teréhez.

Egy szakaszon a vágányokat is felújították; a Március 15-e tér és a Czuczor utca közötti szakaszon 700 millió forintból cserélték ki a síneket 440 méter hosszan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×