eur:
389.27
usd:
361.72
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hagyó Miklós lemondott a BKV szakmai felügyeletéről

Hírügynökségi értesülés szerint lemondott a BKV szakmai felügyeletéről Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. A távirati iroda városházi forrásokra hivatkozva azt közölte: a szocialista politikus erről a Főpolgármesteri Kabinet reggeli ülése előtt levélben értesítette Demszky Gábor főpolgármestert.

Hagyó Miklós egyben kezdeményezte Burány Sándornál, az MSZP budapesti elnökénél a fővárosi koalíciós egyeztető tanács összehívását, hogy mielőbb döntsenek utódjáról és ennek megfelően módosítsák a koalíciós szerződést. A pártelnökhöz írt levelében Hagyó Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a BKV Zrt. körül kialakult helyzet már a budapestiek közlekedésének biztonságát veszélyezteti. Úgy fogalmaz: a vállalat az utóbbi időben politikai támadások kereszttüzésbe került, és felelős szocialista városvezetőként úgy gondolja, hogy ennek a helyzetnek véget kell vetni.

Korábban szocialista és szabaddemokrata fővárosi politikusok is úgy nyilatkoztak a hétvégén, hogy hétfőn elkerülhet Hagyó Miklóstól a BKV szakmai felügyelete, amelyet a főpolgármestertől kapott hatáskörben lát el. A törvényi szabályozás alapján a főpolgármester ezt a hatáskört bármelyik helyettesére átruházhatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×