eur:
397.04
usd:
355.58
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Nyerészkedni akarnak a romák kivándorlását szervezők

A Külügyminisztérium szerint anyagi haszonszerzés céljából szervezik ismeretlenek a magyarországi cigányok kivándorlását. Erről a tárca konzuli főosztályának vezetője beszélt a romák elleni támadások elkövetőinek felderítésével összefüggésben szervezett, rendőri és roma vezetők részvételével tartott találkozón.

Berta Krisztina felhívta a figyelmet arra, hogy sem Kanada, sem az európai országok nem adnak menekültstátuszt a Magyarországról kivándorolni készülőknek, ezért a Külügyminisztérium nem tanácsolja a romáknak, hogy elinduljanak.

Tájékoztatása szerint tavaly márciustól, amióta Magyarország ismét vízummentes Kanadával szemben, összesen 1 300 menedékkérelmet adtak be az ottani hatóságokhoz feltehetően roma származású magyar állampolgárok, de egyetlen esetben sem adtak helyt a kérelemnek.

A napokban több száz roma jelezte kivándorlási szándékát az Országos Cigány Önkormányzatnak, a romákat ért támadásokra és diszkriminációra hivatkozva. Kolompár Orbán, a testület elnöke arra kérte a romákat, hogy senki ne hagyja el az országot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×