eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kósa: "A rendőrség ne látványpékséget üzemeltessen, hanem végezze a munkáját!"

Debrecen polgármestere nem érti, hogy a rendőrségnek miért akkor, és miért ott kellett elfognia a romák elleni támadássorozattal gyanúsított férfiakat. Kósa Lajos az InfoRádiónak azt mondta, Debrecen ellen irányuló politikai összeesküvésről vagy egyszerű rendőri inkompetenciáról van szó.

"Elképesztően elgondolkodtató" körülmények között fogták el a romák elleni támadások elkövetésével gyanúsított férfiakat - mondta az InfoRádiónak a debreceni polgármester, aki nem érti, hogy miért éppen az augusztus 20-i rendezvények miatt zsúfolt városban, egy vendégekkel teli sörözőben csapott le a rendőrség a feltételezett elkövetőkre, kockáztatva a jelenlévők épségét.

"A rendőrség ne látványpékséget üzemeltessen, hanem végezze a munkáját! Ha ezeket az elkövetőket - ahogy a rendőrség mondja -, ismerték, nyomon követték, miért nem hajnali háromkor, csendben, szervezett akcióval a lakásukon fogták meg őket?" - tette fel a kérdést Kósa Lajos.

A polgármester hozzáfűzte: azt sem érti, hogy fordulhatott elő, hogy "az egyik letartóztatottat az akció során elengedték, és úgy hívták vissza telefonon, az meg visszament". Megjegyezte: "Debrecen polgármestereként egyáltalán nem vagyok megnyugodva a tekintetben, hogy a rendőrség a látványpékséget, meg a schwarzeneggeri akciójeleneteket többre értékeli, mint a debreceniek biztonságát."

Arra a kérdésre, hogy miért éppen Debrecenben fogták el a gyanúsítottakat, Kósa Lajos azt mondta: ha konspirációs elméletekben gondolkodik, azt válaszolja, azért, mert így "két legyet ütnek egy csapásra, nehogy már Debrecen, mint jobboldali etalon város kimaradjon valamiből". Hozzátette: ha nem így nézi a kérdést, az ok a szakmai hozzá nem értés, az inkompetencia volt.

Debrecen polgármestere elmondta: a város vezetése megtette a romákért, amit tudott. Megjegyezte: nem véletlen, hogy a cigány közösség a tavalyi évben toleranciadíjjal tüntette ki.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×