eur:
389.27
usd:
362.07
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Bencze József: A 100 milliós nyomravezetői díj megtörheti az elkövetőket

Egy embert őrizetbe vett a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik településén a romák ellen elkövetett bűncselekmények ügyében. Az országos rendőr-főkapitány azt mondta: több mint harminc hatástalanított fegyvert és lángszórót is lefoglaltak.

Százfős nyomozói és húszfős elemző csapat dolgozik a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat felderítésén. A nyomozást felügyelő országos rendőrfőkapitány a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: a sörétes puskát használó vadászokat és sportlövőket is ellenőrzik, de a valódi elkövetők vélhetően illegálisan jutottak hozzá a fegyverekhez.

Bencze József közölte: szerdán házkutatást tartottak Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik településén, ahol több mint 30 olyan hatástalanított fegyvert foglaltak le, amely kis módosítással visszaalakítható. Hatástalanított lángszórót is lefoglaltak, de az is egy mozdulattal újra működőképessé tehető. Több mint 30 olyan fegyvert is találtak, amelyre a fegyverszakértő még nem mondta ki, hogy lőfegyverek-e, valamint őrizetbe vettek egy személyt.

Ilyen esetek tucatjával vannak, minden esetben vizsgáljuk az esetleges összefüggést a romagyilkosságokkal kapcsolatban - hangsúlyozta a főkapitány.

A rendőrség több elkövetői csoportot is ellenőriz. Bencze József szerint a 100 millió forintos nyomravezetői díj megtörheti azt az akarategységet, amely korábban az elkövetői kör tagjai között volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×