eur:
388.91
usd:
361.9
bux:
67952.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ma záporok, zivatarok, holnap újra meleg várható

Egy hidegfront hatására záporokra, zivatarokra lehet számítani napközben és az éjszaka folyamán - tájékoztatta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Török László hozzátette: a hétvégén kellemes idő várható.

Hidegfront érkezett északnyugat felől, amely pénteken napközben és a szombatra virradó éjjel vonul át Magyarország felett. Hatására megnövekszik majd a felhőzet, záporokra, zivatarokra kell számítani eleinte a középső és a nyugati országrészben - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Török László elmondta: a csapadék zöme napközben az északi és nyugati országrészben zúdul majd le, míg éjjel a középső és északi területeken várható eső. A front nyomán megélénkül, megerősödik a szél, ám pénteken még 30 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. Szombaton, a front elvonultával hasonlóan meleg idő várható.

A meteorológusokat nem lepi meg, hogy rendszeresen hétvégén van rossz idő: régóta ismert tény, hogy a frontok, ciklonok általában hétnapos periódusokban érkeznek az óceán felől, most pedig éppen úgy alakult, hogy ezek pont a hétvégékre esnek - fűzte hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×