eur:
394.24
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Baleset az M1-esen: mindkét irányban zárva a sztráda, többórás a mentés

Baleset ért egy kiemelten veszélyes anyagot szállító kamiont az M1-es autópályán Bicske térségében a Budapest felőli oldalon; két tartály megsérült, a veszélyes anyag szivárog, a sztrádát Tatabányától Zsámbékig lezárták - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a rendőrség péntek délután az MTI-vel.

A baleset az autópálya 34-es kilométerszelvényében történt, a helyszínre bicskei tűzoltók és budapesti vegyi mentesítők indultak.

Az elsődleges helyszíni információk szerint a baleset során két darab, egyenként 200 literes tartály sérült meg, a tartályok szivárognak; az autópályát lezárták Budapest felé - közölte Udvardi János polgári védelmi főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletvezetője.

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő elmondta: az autópályán sövénynyírást végeztek, s a munkavégzést későn észlelte egy kamion, amelybe így hátulról beleszaladt egy román rendszámú, nitrolakkot szállító kamion.

A helyszínen dolgozó tűzoltók úgy ítélték meg, hogy a kiemelten veszélyes, robbanásveszélyes nitrolakk miatt a műszaki mentés idejére teljes útzárat kell elrendelni - tette hozzá a szóvivő. Közlése szerint az M1-es autópályát Budapest felé a 39-es kilométertől, Tatabányától egészen a 27-es kilométerig, Zsámbékig lezárták.

 Az elsődleges helyszíni információk szerint a baleset során két darab, egyenként 200 literes tartály sérült meg, a tartályok szivárognak - közölte Udvardi János, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×