eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Aquaworld-baleset: emberi mulasztást állapított meg a belső vizsgálat

Emberi mulasztást állapított meg az a belső vizsgálat, amelyet az Aquaworld üzemeltetője indított az újpesti élményfürdőben múlt csütörtökön történt halálos kimenetelű gyermektragédia után, a cégtől négy dolgozót küldenek el - közölte az Aquaworld Zrt. hétfőn.

A belső vizsgálat a műszaki, karbantartó területről, illetve az üzemeltetés területéről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapította meg, amelynek nyomán az üzemeltető a munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszünteti - írta Kelecsényi Ágnes marketing és értékesítési igazgató az MTI-hez eljuttatott közleményben.

"E felelős munkatársak észlelték az aknafedél hibáját, ennek ellenére engedélyezték a szörfmedence elindítását, illetve ennek ellenére nem állították le a működését, pedig hatáskörük ezt lehetővé tette. Ezen túl tájékoztatási kötelezettségüknek sem tettek eleget, mert nem értesítették felettesüket az aknafedő meghibásodásáról, aki ha tudott volna a problémáról, hatáskörében felelősen eljárhatott volna" - indokolta a döntés hátterét.

Ezen túl két további munkatárs közvetett munkajogi felelőssége is fennáll, esetükben rendes felmondás útján szűnik meg a munkaviszony - olvasható a közleményben.

Az újpesti vízipark szörfmedencéjénél csütörtökön egy 9 éves kisfiú szenvedett halálos balesetet. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A BRFK halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást és műszaki szakértőt rendelt ki az eset kivizsgálására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×