INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Egy utcányi díszfát vágtak ki ismeretlenek Törökszentmiklóson

InfoRádió / MTI
Egy utca fasorának 37 fáját vágta ki szombatról vasárnapra virradóra Törökszentmiklóson az áramszolgáltató vagy annak megbízottja; a fák letarolása miatt az ott élők között nagy a felháborodás, az önkormányzat rongálás miatt feljelentést tesz a rendőrségen - közölte a kisváros jegyzője hétfőn az MTI-vel.

Varga Imre tájékoztatása szerint a Jókai utcában 10 éve telepített és már kellemes árnyékot adó lombkoronával rendelkező, 37 darab magas kőris fát vágtak ki tőből engedélyek hiányában. A fákat ott hagyták a lakóházaknál és az út mellett.

A településen aznap éjszaka viharos idő volt, ami áramszüneteket okozott. Feltételezhető, hogy az áramszolgáltató vagy annak megbízott emberei vágták ki a fákat, miután néhánynak az ága elérte a fasor felett húzódó áramvezetéket, és ez is okozhatott gondokat a szolgáltatásban. Ettől függetlenül azonban lett volna természetkímélőbb megoldás - jegyezte meg.

A jegyző emlékeztetett rá, hogy a díszfákat a város pénzéből telepítették, felnevelésükben, gondozásukban az utca lakói is részt vállaltak. Egy előnevelt magas kőris facsemete ára 20 ezer forint, így az okozott kár meghaladja a félmillió forintot, de ez csak az anyagiakban kifejezett kárérték - tette hozzá.

Az önkormányzat az ügyben rongálás bűntette miatt bejelentést tett a rendőrségen és megteszi a feljelentést is.

A címlapról ajánljuk