eur:
390.65
usd:
364.14
bux:
68411.47
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Mesterházy: A jegybankelnök megoldása részmegoldás

A jegybankelnök jól teszi, hogy megválik ciprusi cégétől, ám ezt a lépést már rég meg kellett volna tennie - véli az MSZP országgyűlési frakcióvezetője. Mesterházy Attila úgy véli: ami a gazdasági életben elfogadható, az egy közéleti szereplő esetében más megítélés alá esik.

Simor András jegybankelnök jól tette, hogy bejelentette: eladja Cipruson bejegyzett cégét, és ellenértékét hazahozza Magyarországra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szocialisták parlamenti frakcióvezetője.

Mesterházy Attila hozzátette: a Magyar Nemzeti Bank elnökének már régen meg kellett volna hoznia ezt a döntést, hiszen, ha egy üzletember közfeladatot vállal, akkor tisztáznia kell azokat az ügyeket, amelyek később támadására adhatnak okot.

Mivel a jegybankelnök csak az után döntött a cége eladásáról, hogy azt felrótták neki, Mesterházy Attila a megoldást részmegoldásnak tartja.

A politikus ugyanakkor nem tartja szerencsésnek, hogy a Fidesz támadást indított a Magyar Nemzeti Bank elnöke ellen.

A szocialista frakcióvezető ugyanakkor egyetért Simor András a vagyonnyilatkozatok szerkezetének átalakítására vonatkozó kezdeményezésével, amely átláthatóbbá tenni a közszereplők vagyoni helyzetét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×