eur:
389.55
usd:
363.81
bux:
68081.74
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Dávid Ibolya: Nagyon jól jön a Jobbik az MSZP-nek és az SZDSZ-nek

Dávid Ibolya szerint nagyon jól jön az MSZP-nek és az SZDSZ-nek, ha a Jobbik bejut az Európai Parlamentbe a június 7-i választásokon, mivel akkor erre tudják építeni a 2010-es országgyűlési választások kampányát és a következő évek retorikáját is, imigyen elfedve az általuk végigkormányzott két ciklus örökségét.

Veszélyes játékot indítottak el a szabad demokraták az elmúlt időszakban, hiszen látható, hogy tudatosan építik fel a szélsőséges Jobbikot a 2010-es kampányra - mondta Dávid Ibolya az InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte ugyanis ha a Jobbik EP-mandátumot szerez a június 7-i választáson, akkor arra alapozzák majd a "kormánypártok" a 2010-es országgyűlési választásokat megelőző kampányukat.

Az MDF elnöke úgy látja, az MSZP és az SZDSZ nem tud arra kampány építeni, hogy mit tettek az előző években, mert nincs mire büszkének lenniük. Az EP-választásra sincs sem markáns programjuk, sem markáns jelöltjük - fogalmazott Dávid Ibolya. Ezért "program és tartalom hiányában" a Jobbiknak ágyaznak meg 2010-re.

Így a radikálisok ellenében, de rájuk építve lehet évekig majd kirakatpolitikát folytatni - véli a politikus, aki szerint ezzel fogják majd megpróbálni elfedni, hogy az előző hét (illetve 2010-ben már nyolc) év kormányzásának az árát fizeti az ország.

Mindezt azzal, hogy napi vita tárgyává tesznek egy egyébként "margóra került" csoportosulást, a Jobbikot, aminek az Európai Parlamentbe való bejutása nem kívánatos az egész ország számára - jelentette ki a stúdió vendége. Dávid Ibolya szerint ugyanis az SZDSZ-nek és az MSZP-nek köszönhető, hogy naponta szerepel a médiában a Jobbik.

Ezt mutatja szerinte az is, hogy az SZDSZ kampányának hangsúlya a szélsőségeken van, ahelyett, hogy Európáról és Magyarország lehetőségeiről beszélnének.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×