eur:
389.38
usd:
363.66
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Éger István: A kormány ígérete ellenére a kórházak ismét bajban vannak

Elégtelen az egészségügy finanszírozása és ezen az sem segített, hogy az egészségügyi kormányzat már nem maximalizálja az egyes kórházak által elvégezhető beavatkozások számát - mondta az InfoRádióban a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Éger István szerint a tárca nem tartotta be az ígéretét.

A kamara az érdekképviseletekkel és az egészségügyi tárca illetékeseivel vitatná meg a kórházak és más gyógyító intézmények elégtelen finanszírozásának problémáját.

De nem csak Éger István beszélt arról, hogy bajban van az egészségügy. Rácz Jenő korábbi szocialista egészségügyi miniszter, a Magyar Kórházszövetség leendő elnöke azt mondta: nagyjából 10-20 kórházat kellene bezárni az országban, mivel ezekben nemcsak a megfelelő műszer vagy a jól képzett orvos hiányzik, de sokszor beteg sincs, azaz igény a gyógyító munkára.

Ez utóbbi kijelentést azonban Éger István az InfoRádióban vitatta, szerinte ez megfelelő statisztika hiányában nem tudható.

Õ azt hangsúlyozta: törvényben kellene szabályozni, hogy az állam milyen alapelvek mentén fejlessze az egészségügyet, így nem pillanatnyi döntések vagy lobbi érdekek mentén dőlne el, hol jön létre új egészségcentrum vagy vásárol az állam új mentőautót.

Rámutatott arra is: a korábban sok problémát okozó teljesítményvolumen-korlátot, azaz az elvégezhető beavatkozások számának korlátozását eltörölte az egészségügyi kormányzat, ám a többletfeladatokhoz ígérete ellenére nem nyújt elegendő többletforrást, így a kórházak ismét bajban vannak.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×