eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bokros: Igaza van Bajnai Gordonnak, kisebb lakásba kell költözni!

Igaza van Bajnai Gordonnak, hogy kisebb lakásba lehet költözni, ha valaki nem tudja fizetni az ingatlanadót - mondta Bokros Lajos, az MDF EP-listavezetője csütörtökön reggel a Magyar Televízióban.

"Ez igaz, még ha elnézést kért érte, akkor is igaz" - mondta Bokros Lajos arra a műsorvezetői felvetésre, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök korábban arról beszélt, ha valaki nem tudja fizetni az ingatlanadót, akkor el lehet költözni kisebb lakásba.

A politikus szerint vagyonadó helyett ingatlanadóra van szükség. Az ingatlanadó bevezetése azért fontos, mert a látható vagyont adóztatná meg. Olyan ingatlanadóra van szükség, amelyet a cégek, a jogi személyek is fizetnek, és érdemi bevételt jelent a költségvetés számára. Ez kiválthatja az iparűzési, az építmény- és a kommunális adót - mondta Bokros Lajos.

A miniszterelnök múlt héten, az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy véleménye szerint azoknál "valami probléma van", akik munkaképesek, de sokkal nagyobb ingatlanban laknak, mint amelyet fenn tudnak tartani. "Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ez tudom, hogy keményen hangzik" - mondta a kormányfő.

Bajnai Gordon két nappal később elnézést kért a kijelentéséért.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×