eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Thürmer Gyula: Meg kell erősíteni Magyarország pozícióit az EU-ban

A június 7-ei európai parlamenti (EP) választás tétje az, hogy Magyarország megerősíti-e pozícióit az Európai Unióban, képes-e a mostani válságra olyan megoldást találni, amely a magyar gazdaság lehetőségeit használja ki, vagy továbbra is "eladjuk magunkat a külföldnek" - mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke Kecskeméten.

 Az Európai Unióban töltött öt esztendő azt bizonyítja, hogy a magyar gazdaság fejlődési tendenciáit az EU- tagságunk nem változtatta meg, mert a magyar árucikkek ma sem mehetnek korlátlanul az Európai Unióba, a magyar vállalkozók gyakorlatilag nem hozhatnak létre vállalkozásokat a tagállamokban - mondta a Munkáspárt elnöke a város piaca előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Thürmer Gyula szerint formailag megvannak a szabályok, de minden egyéb eszközzel, többi között egészségügyi és helyi kamarai korlátozásokkal akadályozzák a magyar tőke, a magyar vállalkozások bejutását a piacra.

Az Európai Parlament az egyik olyan hely, ahol ez ellen fel kell lépni, ezért ha a választások után a Munkáspárt képviselőt küldhet Brüsszelbe, akkor határozottan fel fog lépni a magyar érdekek érvényesítéséért - tette hozzá.

Thürmer Gyula hangsúlyozta: a magyar kormánynak minden létező eszközzel ki kell állnia a magyar piac védelmében.

"Ha nem megy az EU normális szabályai között, akkor nekünk is protekcionista intézkedésekhez kell folyamodni" - mondta.

Pártja olyan változást szeretne, amely biztosítja a magyar vállalkozók támogatását; más adópolitikára van szükség, meg kell szüntetni a magyar vállalkozók "üldözését" és el kell érni, hogy a magyar piacot a magyar áru, a magyar mezőgazdasági termékek uralják.

Thürmer Gyula úgy fogalmazott, hogy az állami szervek dolgozóinak magyar termékeket kell fogyasztaniuk, magyar gyártmányú kocsikban utazniuk, a minisztereknek magyar öltönyt kell hordaniuk és magyar cipőben járniuk, továbbá magyar bort inniuk.

Az MTI kérdésére a Thürmer Gyula elmondta: a Munkáspárt öt évvel ezelőtt támogatta Magyarország uniós tagságát, de ma új helyzet van, ezért újra kell gondolni a létező szerződéseket.

Ha lesz mód arra, hogy oly mértékben változzanak ezek a megállapodások amely Magyarország számára jó, akkor maradni kell az Európai Unióban, ha nem, akkor meg kell gondolni, hogy a kilépést az unióból - fűzte hozzá a pártelnök.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×