eur:
389.65
usd:
361.83
bux:
68487.11
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tömeges hasmenéses megbetegedések a főváros XI. kerületében

Hetvennyolcan, többségükben kisiskolás kapott hasmenést csütörtökre virradóra a főváros XI. kerületében - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), amelynek kerületi intézete megkezdte a járványügyi és élelmezés-egészségügyi kivizsgálást.

A betegek mindannyian a XI. Keveház u. 2. szám alatti Általános Iskola tanulói, a tömeges megbetegedéseket egy háziorvos jelentette. Az ÁNTSZ szakemberei megállapították, hogy az eset idején az iskolában 328 tanuló és 53 dolgozó volt, közülük 78-an - hat pedagógus, 71 tanuló és egy konyhai dolgozó - betegedtek meg.

Az intézményben tálalókonyha működik, az étel készítését, szállítását végző cég összesen 3.500 adag ételt készít; a XI. kerület kilenc általános iskolájába szállítanak 1.440 adagot, a többit óvodásoknak viszik, azonban óvodai megbetegedésekről, illetve a másik nyolc általános iskolában történt megbetegedésről az ÁNTSZ-nek mostanáig nincs tudomása.

A szakemberek elrendelték a betegek és konyhai dolgozók székletvizsgálatát, valamint a fertőtlenítőszeres nagytakarítást. A fertőzés eredetének kiderítése érdekében a szükséges vizsgálatokat elkezdték - közölte az ÁNTSZ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×