eur:
388.39
usd:
361.07
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Mesterházy Attila: Bajnai öt tárca élére állítana külső embereket

Bajnai Gordon kormányfőként öt minisztérium élére külső személyt állítana - közölte Mesterházy Attila kedden a köztelevízió reggeli műsorában.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese arra a kérdésre, hogy Bajnai Gordon az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként kikkel képzeli el az új kormányát, úgy fogalmazott: "alapvetően azt mondta Bajnai Gordon, hogy van olyan öt kulcstárca, amelyet mindenféleképpen külső emberrel szeretne feltölteni".

Bajnai Gordont vasárnap hallgatta meg az MSZP frakciója, majd az SZDSZ ügyvivői testülete, s mindkét grémium támogatta a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kormányfővé jelölését.

Mesterházy Attila a műsorban nem mondta el, hogy mely minisztériumokról volt szó.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Bajnai Gordon a gazdasági, a pénzügyi, az igazságügyi és a szociális tárca vezetőjének, illetve a kancelláriaminiszter kinevezését tartaná fenn magának.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Bajnai Gordon a gazdasági mellett a Pénzügyminisztérium élére kíván új tárcavezetőt állítani. "Veres János pénzügyi tárcavezetőnek távoznia kellene a kabinetből, de ez ellen állítólag a szocialisták egy része már tegnap kikelt" - írta keddi számában a lap.

A Népszava információja szerint hétfő délután összegyűltek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szocialista képviselők. Elterjedt ugyanis a híre, hogy Bajnai Gordon ki akarja hagyni kormányából Veres Jánost (a szocialisták megyei elnökét). A szabolcsi MSZP-sek arra kezdtek el stratégiát kidolgozni, hogyan akadályozzák ezt meg - olvasható a lapban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×