eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Navracsics: Bajnai aktívan részt vett az elmúlt évek semmittevésében

Bajnai Bordon miniszterelnök-jelöltsége volt a téma az Országgyűlésben a napirend előtt felszólalók között. A Fidesz szerint Bajnai Gordon egy olyan jelölt , aki aktívan részt vett az elmúlt három év kormányzati semmittevésében, és kormánytagként okolható az ország mostani helyzetéért. Gyurcsány Ferenc kormányfő válaszában azt mondta: Bajnai Gordon tisztességes demokrata, rendes szociáldemokrata. Az SZDSZ elnöke pedig arról beszélt, hogy azért támogatják Bajnai Gordont, mert a programjának alapja a Reformszövetség javaslatcsomagja.

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az Országgyűlésben úgy fogalmazott: a szocialisták és szabad demokraták olyan miniszterelnök-jelöltet találtak Bajnai Gordon személyében, aki aktívan szerepet vállalt abban, hogy Magyarország idáig jutott. "Bajnai Gordon személyében egy olyan miniszterelnök-jelöltet talált az MSZP és az SZDSZ, aki aktívan részt vett az elmúlt három év kormányzati semmittevésében" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc kormányfő válaszában kijelentette: Bajnai Gordon személyében tisztességes demokratát, rendes szociáldemokratát ajánlanak miniszterelnöknek. "Bátran ajánljuk az új miniszterelnököt Magyarországnak, mert érdemes rá, és a következő hónapokban is azért küzdünk majd, hogy ne kapjon többségi támogatást az a fajta Magyarország, amelyet egyik-másik ellenzéki politikus képvisel" - hangsúlyozta.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke arról beszélt, hogy az általuk megismert program reformprogram, a Reformszövetség elképzelésein alapul, amelynek segítségével kezelni lehet a válságot. "Ideje volt lezárni ezt az időszakot. Nehéz és komoly dilemma volt" - jelentette ki.

Fodor Gábor ugyanakkor megismételte: az SZDSZ nem akar részt venni egy koalíciós kormányban, mert, mint mondta, a döntéseiket nem az motiválja, hogy minisztereket, államtitkárokat adjanak az új kormányba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×