eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget Bokros Lajos

Nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget Bokros Lajos. A Horn-kormány pénzügyminisztere, akit az SZDSZ javasolt kormányfőjelöltnek, ezt szombaton Budapesten jelentette be az MDF kampánynyitó rendezvényén.

Szóba sem kerül még annak a megfontolása sem, hogy én ezt az ajánlatot elfogadjam - mondta Bokros Lajos, hozzátéve: "sértő még a gondolata is annak, hogy a hírnevemet, hitelességemet odaadjam egy olyan programhoz, amelynek a sikerében nem bízom".

Márpedig a szocialista párt mereven elzárkózik az én programomtól - állapította meg.

Bokros Lajos kiemelte: a "hajónak fordulnia kell" a jó irányba, el az üres, populista ígéretektől, a hiteles, eredményekkel bizonyított politizálás irányába. Nagyon fontos, hogy az MDF a magyarországi válságkezelésben olyan programot állítson a választók elé, amely a siker lehetőségével kecsegtet, s ellentmondások nem nagyon hemzsegnek benne - hangsúlyozta.

Az MDF programja hiteles, a párt nem váltogatja elképzeléseinket naponta. Az MDF nem tagadja, hogy a gazdasági válság megdobálja a magyar gazdaság törékeny csónakját - tette hozzá.

Dávid: Kész az MDF programja

A MDF készen áll az előre hozott választásra, kész a párt programja is - közölte Dávid Ibolya, a párt elnöke. Hozzátette: az MDF eddig is megszavazta a parlament feloszlatásáról szóló javaslatokat, és a következőt is meg fogja szavazni.

Dávid Ibolya szólt arról is, hogy két biztos képviselői helyre számít az MDF az európai parlamenti választáson, de egy nagyon jó szereplés esetén akár a negyedik helynél állhat meg a lista.
Bokros Lajos kiemelte: "erről az útról le kellene térni, az egyik nagyon komoly út az előre hozott választás".

Arra a kérdésre, hogy előre hozott választások esetén lehet-e Bokros Lajos az MDF miniszterelnök-jelöltje, a volt pénzügyminiszter azt mondta: "ha az ország előtt álló feladatok megoldására szükség van az én személyemre, programomra, hitelességemre, akkor sohasem szoktam megfutamodni a feladatok elől"

Az SZDSZ később nyilatkozik

Az SZDSZ egyelőre nem kívánja kommentálni a Bokros Lajos döntése nyomán kialakult helyzetet, arról csak később nyilatkoznak - közölte a párt sajtóosztálya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×