eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Vizi E. Szilveszter: Az új kormányfő legfontosabb feladata, hogy visszaszerezze a bizalmat

A népfelség elvének érvényesülése miatt van elsősorban szükség az előrehozott választásokra - mondta az InfoRádiónak Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, a Reformszövetség tagja.

A népfelség elvének kell érvényesülnie, a kormánynak pedig felhatalmazással kell rendelkeznie ahhoz, hogy olyan, az akut problémákat orvosló reformjavaslatokról döntsön, amilyeneket például a Reformszövetség terjesztett elő - mondta az InfoRádiónak Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke.

A Reformszövetség tagja szerint a legjobb megoldás az előrehozott választás lenne, hiszen egy új, a konstruktív bizalmatlansági indítvány beterjesztése után megalakuló kormány felállása is hónapokat venne igénybe.

Vizi E. Szilveszter hangsúlyozta: a nyugdíj- és az adórendszer megreformálását már rég el kellett volna kezdeni. A Reformszövetség kidolgozta ennek menetét és egyeztetett a politikai pártokkal is, mégsem történik semmi - jegyezte meg.

Bárki is lesz a miniszterelnök, a legfontosabb feladata az lesz, hogy visszaszerezze az emberek bizalmát - fűzte hozzá az MTA volt elnöke.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×