eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Veres ismert személyt javasol miniszterelnök-jelöltnek

Olyan ismert személyt javasol miniszterelnök-jelöltnek Veres János pénzügyminiszter, aki szakmailag elismert - de nem feltétlenül közgazdász -, és akinek van esélye arra, hogy szélesebb körű támogatottságot szerezzen.

Veres János pénteken a köztelevízió reggeli megerősítette: az MSZP pénteki elnökségi ülésén több új miniszterelnök-jelöltről is tárgyalnak a korábban megnevezett Glatz Ferenc és Vértes András mellett. A miniszter konkrét személyt nem nevezett meg.

Veres János kérdésre válaszolva ismét az előrehozott választások ellen érvelt. Megerősítette azt is, hogy az érvényes prognózisánál kedvezőtlenebb makrogazdasági helyzetre is van a Pénzügyminisztériumnak javaslata, amelyről a következő kormánynak kell döntenie. A prognózist az Európai Bizottság frissített előrejelzése alapján dolgozzák át, várhatóan két hét múlva.

Hozzátette: az új miniszterelnöknek kell döntenie arról is, hogy a javaslatok közül mit épít be programjába, amelyet aztán a parlamenti többséggel el kell tudni fogadtatnia.

Veres János azt mondta: nem tud olyan összetételű kormányt elképzelni, amelyben a tagok teljesen függetlenek a szocialista párttól, frakciótól. Illuzórikusnak nevezte a pártoktól független kabinetről szóló elképzeléseket.

"Minden kormány szükségképpen politikusokat is magában foglal" - hangsúlyozta. A mai kormányban is vannak párthoz kötődő politikusok is a párthoz nem kötődő szakértők mellett, és Veres János szerint ezt a "mixet" fenn kell tartani.

A miniszter kifejtette, nem lát esélyt arra, hogy olyan kormány jöjjön létre, amelyben az MSZP nem képviselteti magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×