eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Takács János a miniszterelnök-jelölt?

Az Index és a Hírszerző értesülése szerint párton kívüli miniszterelnök-jelöltje lesz az MSZP-nek: Gyurcsány Ferenc Takács Jánost, az Electrolux vezérigazgatóját, a Menedzserek Országos Szövetségének elnökét nevezte meg jelöltjeként a szocialista párt elnöksége előtt. Takács János sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a hírt az MTI-nek

Mindkét hírportál úgy értesült, hogy Takács Jánost Gyurcsány Ferenc már 2006-ban felkérte, hogy legyen miniszter, de akkor személyes okok miatt nem vállalta, hogy csatlakozzon a kormányhoz.

Múlt szombat óta folyamatosan keresték a szóban forgó személyt, akinek a neve sokáig nem szivárgott ki. Annyit lehetett tudni, hogy nem csak a miniszterelnök, hanem mások is győzködték őt, hogy gondolja át, sokáig mérlegelt, és tegnap este született meg a döntés. Úgy tudják, az MSZP elnöksége rábólintott az újabb jelöltre.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a bokrosi bajuszszerkezetű Takács Szekeres Imre honvédelmi miniszter bizalmasa.

Takács János az MTI-nek csak annyit mondott: "ez egy nagyon nagy megtiszteltetés volna, és elgondolkodnék rajta". A felvetésre, hogy van-e már konkrét elképzelése arról, hogy mit tenne miniszterelnökként, Takács János azt mondta: nincs még semmiféle elképzelése, "hiszen nem történt még semmi".

Takács János 1960-ban, Erdélyben született, román-magyar kettős állampolgár. Okleveles közgazda, illetve szakközgazda - olvasható a Menedzsment Fórum oldalán. Angolul, románul, németül és franciául beszél.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×