eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mennyi idő kell a szerelemhez első látásra?

Igenis, létezik szerelem első látásra - de csak 8,2 másodperc után. A kutatók szerint ennyi idő kell egy férfinak ahhoz, hogy beleszeressen egy vonzó nőbe.

Minél tovább néz egy férfi egy nőre, annál jobban érdekli - állítják kutatók. A szakértők rejtett kamerás felvételeket elemezve megállapították, hogy ha a férfiak négy másodperc után elfordítják a tekintetüket, akkor nem nyűgözte le őket a látvány. Ha azonban 8,2 másodpercnél tovább figyelik a szebbik nem képviselőjét, akár azonnal bele is szerethetnek. Ugyanez azonban nem igaz a nőkre.

Az Archives of Sexual Behaviour című szaklapban megjelent kutatás készítői 115 diák szemmozgását figyelték rejtett kamerákkal, miközben azok színészekkel, illetve színésznőkkel beszélgettek. A kísérlet végeztével aztán arra kérték őket, árulják el, mennyire találták vonzónak partnerüket.

A szépnek talált színésznők szemébe átlagosan 8,2 másodpercen át néztek a fiatal férfiak, ha azonban nem tetszett a velük szemben ülő, már 4,5 másodperc után másfelé kalandozott a tekintetük. A lányok viszont ugyanannyi ideig figyelték a velük párba állított színész arcát, akár jóképűnek találták, akár nem.

Az eredmények magyarázata az lehet, hogy a férfiak a szemkontaktus fenntartásával a termékeny nőket próbálják kiválasztani, míg a nők óvatosabbak: nem akarnak olyan férfiaknak jelzést adni, akitől nem szeretnének gyereket.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×