eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Még mindig nem tudni, ki váltja Gyurcsány Ferencet

Hivatalos nyilatkozat nélkül ért véget az MSZP országos elnökségének ülése és az SZDSZ ügyvivői testületének (ÜT) ülése is pénteken Budapesten. Így még mindig nincs érdemi előrelépés azzal kapcsolatban, ki váltja Gyurcsány Ferencet a kormányfői székben.

Az MSZP elnökségéről távozók semmit nem közöltek a sajtóval, az SZDSZ ÜT-ről távozó Fodor Gábor pedig csak annyit tudatott: indulnak az MSZP és az SZDSZ egyeztetésének újabb fordulójára.

Nyakó István az MSZP szóvivője korábban közölte, az MSZP elnöksége Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök előterjesztésében a kormányfőjelölésről tárgyal.

Az elnökségi ülésre érkező politikusok, Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese, Veres János elnökségi tag, Lamperth Mónika elnökhelyettes és Hiller István elnökségi tag is azt mondta az újságíróknak, hogy lesz jelölt.

Ám hiába mondták korábban a szocialista képviselők, hogy van kész forgatókönyv, s hiába merültek fel ma is lehetséges miniszterelnök-jelöltek, egyetlen nevet sem erősítettek meg hivatalosan - jelentette a Parlamentből az InfoRádió tudósítója.

Korábban felmerült, hogy Takács János, az Elektrolux vezére lehetne a kormányfő-jelölt, a Hírszerző azonban úgy értesült, hogy az SZDSZ ÜT őt 8:3 arányban elutasították. A portál úgy tudja, hogy kiszáll az SZDSZ: a liberálisok a jelek szerint megelégelték, hogy az MSZP naponta több és egyre komolytalanabb jelölttel bombázza őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×