eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A megváltozott körülményekhez igazítja csomagját a Reformszövetség

Újraszámolja a Reformszövetség a mintegy másfél hónapja bemutatott csomagját a gazdasági előrejelzések változása miatt. A szövetség koordinátora cáfolta azt a lapértesülést, amely szerint az SZDSZ-szel közösen végeznék a javaslatok aktualizálását. Lőrincze Péter hozzátette: nem vizsgálják azt sem, mikor látszik nagyobb esély a javaslatok megvalósítására: a kormány átalakítása vagy előrehozott választások esetén.

Újraszámolja javaslatcsomagjának elemeit a Reformszövetség, amely másfél hónappal ezelőtt még a GDP 3-3,5 százalékos visszaesésére és 270 forintos euróárfolyamra számított, a legújabb prognózisok azonban 4-5 százalékos csökkenést és 280-290 forintos eurót valószínűsítenek - mondta az InfoRádiónak a testület koordinátora.

Lőrincze Péter hozzátette: az átdolgozott javaslatokban foglaltak nem térnek majd el lényegesen eltérni az eredeti elképzelésektől, de meg kell vizsgálni, hogy milyen további kiadáscsökkentésre van szükség.

A gazdasági szakértő cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Szabad Demokraták Szövetségével közösen végzik javaslatok aktualizálását. A Reformszövetség soha semmilyen párt szakértőivel nem dolgozott, és ezután sem fog - hangsúlyozta.

A Reformszövetség javaslatai gazdasági-pénzügyi szükségszerűségen alapulnak, a válság kezelését és az abból való kibontakozást szolgálják. Nem befolyásolja őket, hogy kikből áll a kormány, illetve lesznek-e előrehozott választások vagy sem - közölte Lőrincze Péter. Hozzáfűzte: hogy a csomagból mennyi valósul meg, az a politikusok és a kabinet felelőssége.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×