eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán: a legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás

A Fidesz elnöke szerint Magyarországnak nem válságkezelő csomagra van szüksége, hanem politikai változásra, ami kormányváltást, vagy legalábbis új választásokat jelent.

Magyarországnak nem válságkezelő csomagra van szüksége, hanem politikai változásra, ami kormányváltást, vagy legalábbis új választásokat jelent - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva. A Fidesz elnöke azt mondta: egyetért Pozsgay Imrének egy korábbi nyilatkozatával, ami szerint a legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás.

Szerinte teljesen lényegtelen, hogy egy szakmai kérdésben hol értenek egyet és hol nem, a bajok gyökere ugyanis politikai természetű. "Ezért politikai változás nélkül, ami kormányváltást jelent, vagy legalábbis a választópolgárok számára felkínált új választás lehetőségét jelenti, nem fogunk tudni kijönni a mostani helyzetből" - mondta. Úgy vélte: a feladat nem egy technokrata gazdasági válságkezelő csomag összeállítása, hanem Magyarország teljes megújítása, beleértve a gazdasági rendszert is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×