eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tiltakozásképpen kivonult a Fidesz-KDNP a közgyűlésből

Alig félórás munka után megszakadt a Fővárosi Közgyűlés ülése csütörtökön, a Fidesz-KDNP-frakció ugyanis kivonult a teremből, így tiltakozva amiatt, hogy a városvezetés visszavonta a költségvetés tárgyalását, miközben a büdzsét érintő más témák napirenden maradtak.

Demszky Gábor főpolgármester ezt követően szünetet rendelt el. A közgyűlésben Hunvald György (MSZP) előzetes letartóztatása miatt patthelyzet alakult ki, az MSZP-SZDSZ koalíciónak és a Fidesz-KDNP-MDF oldalnak ugyanis így egyaránt 33-33 képviselője van.

Alapvető politikai felállás, hogy az ellenzék nem szavazza meg a költségvetést -- mondta az InfoRádiónak a KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Bagdy Gábor hozzátette: csak akkor szavazzák meg a főváros költségvetését, ha a városvezetés lemond a Főgáz-részvények eladásáról.

Mint ismert, Hunvald György szocialista képviselő előzetes letartóztatása miatt szavazategyenlőség alakult ki a fővárosi közgyűulésben.

Csütörtökön Pokorni Zoltán (Fidesz) nem volt jelen az ülésen, így a koalíció egyfős többségbe került. A minősített többséget, 34 szavazatot igénylő javaslatokat azonban csak az MDF támogatásával tudták elfogadni. Egyebek közt az MDF támogatásával döntött az MSZP-SZDSZ-többség az önkormányzat múlt évi költségvetésének a módosításáról is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×