eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kóka: az SZDSZ a Reformszövetség javaslatait támogatja, nem a kormányét

Az SZDSZ-frakció Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatai helyett a Reformszövetség elképzeléseit fogja támogatni - mondta Kóka János, a liberális párt frakcióvezetője csütörtökön. A Reformszövetség javaslatait külön-külön nyújtja be határozati javaslatként az Országgyűlésnek az SZDSZ és az MDF.

A kormányfő javaslatai nem elegendőek a válság megoldására, ezek a javaslatok lehet, hogy jó irányba mutatnak, de a lépések elégtelenek - közölte a politikus.

Hozzátette: nagyon könnyen lehet, hogy bezsebeljük az összes keresletcsökkentő hátrányt, de a gazdaság nem kapja meg azt a lendületet, amelyet az adó- és költségcsökkentéstől, a szerkezeti reformoktól elvárnánk.

Kóka János ezért azt javasolja az SZDSZ-frakciónak, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatai helyett a Reformszövetség elképzeléseit támogassa. Arra a kérdésre, többséget kap-e ez az álláspont az SZDSZ-frakcióban, Kóka János közölte: a hétfői frakcióülés tapasztalataiból kiindulva támogatja a frakció azt az elképzelését, hogy Gyurcsány Ferenc javaslata helyett a Reformszövetség javaslatát támogassák.

Külön-külön javaslat

Országgyűlési határozati javaslatban nyújtja be a Reformszövetség programját az SZDSZ és az MDF külön-külön az Országgyűlésnek - jelentette be Kóka János és Herényi Károly, a két párt frakcióvezetője csütörtökön Budapesten.

A határozati javaslatok törvényalkotási feladatokat szabnának a kormánynak. Kóka János szerint hétfőn rendkívüli házbizottsági ülésen dönthetnek az SZDSZ, vagy más parlamenti párt által benyújtott előterjesztésekről.

Az öt párt képviselője az egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón egyetértett abban, hogy sürgős intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy a magyar gazdaság válságos helyzetét orvosolni lehessen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×