eur:
389.96
usd:
363.93
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Aláírásokat gyűjtenek Borsodban, hogy ne küldjenek el félezer embert

Aláírásgyűjtéssel igyekeznek kormányzati segítséget kieszközölni a kazincbarcikai BorsodChem dolgozói. A cég vezetősége a hét elején bejelentette, hogy több mint félezer embert bocsát el a gazdasági válság miatt - írta az Észak-Magyarország.

Országgyűlési képviselők, munkaügyi szakemberek és a BorsodChem vezetői részvételével szerdán tárgyalások kezdődtek a borsodi vegyipari cégnél, amely 550 dolgozójától kíván megválni a gazdasági krízis miatt.

Az egyeztetés célja az volt, hogy megvizsgálják, milyen lehetőségek lehetnek arra: minél kevesebb dolgozót kelljen elküldeni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilap cikke szerint a tárgyaláson résztvevők egyetértettek abban, hogy a vállalatnak a versenyképesség megtartása a célja, ezért költségcsökkentésekre készül, de keresik a lehetőséget, mit ajánlhat fel az állam az álláshelyekért cserébe.

Vizsgálják a magas energiaárak csökkentésének lehetőségét is. Mindeközben a társaság dolgozói levelet írnak és aláírásokat gyűjtenek, ily módon kérve kormányzati segítséget a nehéz helyzetbe került vállalatnak és egyben a térségnek is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×