eur:
388.9
usd:
361.38
bux:
68602.34
2024. május 7. kedd Gizella

Már ma leeshet az első hó, és ez még csak a kezdet!

Már az esti órákban is lehetnek hózáporok - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Csonka Tamás szerint a jövő héten további havazásra lehet számítani az ország középső területein is.

Jelentős lehűlést okozó hidegfront érkezik este Magyarország fölé, az északnyugati megyékben előbb eső, az éjszaka folyamán pedig hózáporok is előfordulhatnak. Kiterjedt havazás a hétvégén sem várható - mondta az InfoRádióban Csonka Tamás meteorológus.

A hidegfronttal sarkvidéki eredetű levegő érkezik, gyakran lesz viharos az északnyugati szél, a jövő hét elején pedig már nagyobb területeket érintő havazás is kezdődhet, ami elérheti a középső országrészt is - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az igazi, télies időjárás az előrejelzések szerint a jövő hét csütörtökig tart, aztán lassú felmelegedés kezdődhet, ám, hogy milyen idő lesz november utolsó hétvégéjén, még kérdés - magyarázta Csonka Tamás.

Az OMSZ munkatársa megjegyezte: egyáltalán nem ritka ezen a szélességi körön, hogy november 20-a után hózáporok alakulnak ki, és a hőmérséklet éjszaka országszerte fagypont alatt van.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

A bérnövekedéssel és a munkaerő kihasználtságának a további emelkedésével eljutottunk arra a pontra, hogy gazdasági növekedést valójában csak hatékonyságnöveléssel lehet elérni, ennek kulcsa a technológia használata - véli Vinnai Balázs. Az IVSZ elnöke szerint a Digitális Állampolgárság Program jó úton halad, az AI gyökeresen átalakítja a munkát, az IT-szektorban a leépítések elsősorban azért történnek, mert a bérek elképesztően elszálltak. Az MBH Bank elnöki főtanácsadóját a pénzintézet digitális fejlesztéseiről is kérdeztük. Ezekről a témákról június 11-ei Financial IT konferenciánkon is szó lesz, a rendezvényen Vinnai Balázs is részt vesz. Regisztráció és részletek itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×