eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fidesz: a kormány csak a megszorítást ismeri

Miközben a kormány jövőre 100 milliárd forintot von ki az egészségügyből, kommunikációra, az emberek átverésére korlátlan forrásokat tud mozgósítani - mondta Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: az egészségügy az elmúlt három évben mindig vesztes volt, hiszen 2006 és 2008 között 250 milliárd forintot vontak ki az ágazatból, jövőre pedig mintegy 100 milliárdot.

Az ember azt gondolná, hogy nincs pénz az egészségügyben, de kiderül, hogy a válság megkíméli a kormányzati kommunikációt, hiszen idén egy egészségügyi roadshow kezdődik, amire 116 millió forintot költ a kormány - tette hozzá a fideszes politikus.

Mint mondta, ez több mint a jövő évi költségvetésben egészségügyi kommunikációra szánt 100 millió forint, vagyis a kormány "becsapásra, átverésre korlátlan forrásokat tud mozgósítani, hogy elfogadtassa az emberekkel mindazt a kárt, amit az egészségügyben okozott".

Pesti Imre kérte a kormányt, hogy az emberekkel törődjön, és ne a kommunikációval, ne forrásokat csoportosítson át, hogy megvezesse, becsapja az embereket.

A Fidesz politikusa felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábban azt ígérte, a kormányzati kommunikációt visszafogják, ám közben kiderült, hogy 1,2 milliárd forintos szerződést kötöttek médiavásárlásra, reklámra és egyéb kommunikációs célokra. Valahogy a válság a kormányzatot támogató kommunikációt elkerüli - jegyezte meg.

Pesti Imre szerint a kormány nem rendelkezik átfogó gazdaságpolitikai koncepcióval, csak egy gyógymódot ismer, a megszorítást, vagyis az emberekkel fizetteti vissza az általa okozott kárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×