eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nem drágul a távfűtés alapdíja Budapesten

Az idei évhez hasonlóan jövőre sem drágul Budapesten a távfűtés alapdíja - jelentette be Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

A szocialista politikus elmondta: a távfűtés hődíja azonban a gáz árának függvényében növekedhet, vagy csökkenhet negyedévenként. Emlékeztetett: idén négy alkalommal drágult a távfűtés hődíja Budapesten.

Hagyó Miklós szólt arról is: a működési költségek megtakarítása miatt idén 10 százalékkal csökkentették a távfűtés alapdíját azoknak, akiknek már mérhető-szabályozható a fogyasztásuk, illetve csatlakoztak a Főtáv Öko-plusz programhoz.

A főpolgármester-helyettes kifejtette, hogy az Öko-programhoz való csatlakozást segíti az, hogy kibővítették a támogatás összegét. Az eredeti 35 százalékról, ami maximum 54.000 forint lett volna, 50 százalékra nőtt az állami támogatás, s ez 77.000 forintot jelent. A pályázatok beadási határidejét is meghosszabbították a jövő év júniusának közepéig. Megjegyezte, hogy bármikor csatlakozik egy lakóközösség a programhoz, az alapdíjcsökkentést visszamenőlegesen megkapják.

Az MTI információi szerint jövőre a Főtáv is bevezeti a havi átalánydíj-fizetési lehetőséget, amit már más közszolgáltató cégek évek óta alkalmaznak. Ezáltal a fogyasztó egész évben arányosan fizetheti a távfűtési számláját, s nem kell télen többet, nyáron pedig kevesebbet fizetnie.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×